Sladak ukus žitarica ,voća i meda dar je prirode i može biti sasvim dovoljan za spremanje zdravih ,ukusnih i dekorativnih poslastica koje u sebi sadrže sve neophodne gradivne materije ,a u isto vreme prijaju nepcima.Recepti za poslastice koje su ovde date bazirani su na makrobiotičkom pristupu ishrani koji podrazumeva poštovanje principa uzimanja hrane u njenom prirodnom obliku ,kao i hrane koja se može proizvesti u kontinentalnim klimatskim uslovima-u našoj neposrednoj okolini.
Recepti u makrobiotičkoj ishrani su bazirani na načelima JIN – a i JANG-a .tj,načelima energetske ravnoteže ,ali se oni poklapaju sa našim tradicionalnom kuhinjom u kojoj su dominirale nerafinisane žitarice ,voće ,hladno ceđena ulja i jezgrasti plodovi.Ovi recepti nastali su uz trud svih onih koji su smišljali ,isprobavali i menjali ,vodeći računa da budu hranljivi ,uravnoteženi i jednostavni za pripremu.
Reviews
There are no reviews yet.